Barszczyk czerwony z krokietami


Lista składników

  • 1/4 kostka margaryny Kasia
  • 2szkl mleka
  • 2 jajka
  • 2 szkl mąki
  • 0,5 kg kapusty kiszonej
  • 0,5 kg pieczarek
  • 0.5 kg mięsa z drobiu
  • 2 cebule
  • kostka rosołowa
  • czosnek
  • sól, pieprz
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • oliwa

Jak zrobić?

 

 Do miski wkładamy mąkę,wbijamy jajka,wlewamy mleko i roztopioną margarynę.Wszystkie składniki dokładnie miksujemy odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godzinkę.Smażymy naleśniki. W tym czasie przygotowujemy farsz do krokietów.Kapustę kiszoną gotujemy do miękkości.Na patelni podsmażamy mięso,na drugiej smażymy  pieczarki z cebulką.Do miski wkładamy podsmażone mięso,pieczarki z cebulką i ugotowaną kapustę wszystko doprawiamy do smaku solą i pieprzem. . Na każdym naleśniku kładziemy  farsz warzywno-mięsny i składamy  w kopertę lub w rulon. Maczamy  w jajku i obtaczamy  w bułce tartej. Krokiety smażymy na oliwie na zloty kolor.Na chwilę włożyć do gorącego piekarnika i zapiec będą bardziej chrupiące :)farsz nie jest suchy jest idealny rozpływa się w ustach :)Temperatura piekarnika : 170-180 st. C
Czas pieczenia: 5-10 min
Prześlij komentarz