Pyszna róża z pomarańczą, na wyjątkową okazję


 

Lista składników

  • 1/2 kostka margaryny Kasia
  • 1/2 kg miodu
  • 1/2 kg miodu
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 3 jajka
  • 1/2 kg mąki
  • 1 szklanka śmietany
  • 1 i 1/2 łyżeczki sody
  • polewa czekoladowa biała i ciemna
  • żurawona suszona
  • cukier puder
  • przyprawa do piernika
  • 1 pomarancza

Jak zrobić?

miód 1 szklankę cukru,1/2 kostki Kasi i kakao rozpuścić przyprawę do piernika .Do wystudzonej masy dodać kolejno 3 całe jajka, 1/2 kg maki, 1 szklankę śmietany, sodę i Gotowe ciasto wyłożyć do wysmarowanej formy w kształcie róży.Po upieczeniu zrobić dekorację według uznania :) (
Temperatura piekarnika : 140-150 st. C  idealna na prezent zamiast świeżych  kwiatów :)
Prześlij komentarz