Brak tytułu



  Ciasta z  cynamonem  najbardziej mi smakują zimą. A  Wam  Kochani ?

Lista składników

  • 1 kostka margaryny Kasia
  • 1 kg sera
  • 6 jaj
  • 1 1/2 szkl cukru
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1 sernix

Jak zrobić?

Odzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną masę. Żółtka wrzucić do dużej miski i utrzeć z cukrem, dodać margarynę,ser, cynamon, sernix utrzeć. Ucierać aż do uzyskania jednobarwnej masy. Na koniec dodać ubite białka. Wymieszać, aż do uzyskania jednolitej masy (chwilę to zajmie - najlepiej mieszać dużą łyżką ruchami od dołu do góry, zalewając białko masą serową). Można wymieszać mikserem, ale na wolnych obrotach. Gotową masę wylać do formy. Wstawić do   nagrzanego  piekarnika w temperaturze 180 C piec 60-80 minut.  Po upieczeniu pozostawić w  piekarniku z  uchylonymi drzwiczkami.  na   pół  godziny. Wyjąć zrobić  dekorację :)
Smacznego :)
Prześlij komentarz