Sledzie z poremi jabłkami

3 podwójne filety śledziowe z zalewy octowej obrać ze skory i pokroić na paski - kwadraty max 2 cm. szerokości
zalewa:maly jogurt naturalnypol smietany malej12 i pol 18 procentowejsolidna lyzka majonezu - tak 1/3 sloikasolidna lyzka serka tosca lub bieluchasol, cukier, sok z cytrynywszystko rozprowadizc na gladka mase, powinna miec smak kwasno słodki pociąć na cienkie plasterki jednego pora - najlepiej cienki, dlugi, z duza iloscia jasno-zielonego2 jablka - winno-slodkie, o WYRAZISTYM smakuzetrzec na tarce lub w blenderze posiekac (sa smaczeniejsze, zostaje w nich wiecej soku na dnie naczynia wylac nieco smietany, polozyc warstwe jablek, na nie sledzie, posypac PIEPRZEM ZIOLOWYM, zalac smietana, posypac porami, i tak kolejne warstwy - na wierzchu powinna byc smietana, posypana lekko pieprzem ziolowym i porami.Generalna uwaga - PIEPRZ ZIOLOWY, NIE NATURALNY, jablka slodko-winno-kwasne, ZADNEJ CEBULI CZY OGORKOW KISZONYCH NIE DODAJEWczoraj jadlam na obiad z ziemniakami w mundurkach z maslem - pycha. smacznego :)

Prześlij komentarz