Ulubione ciasto karpatka

Lista składników

  • 1/2kostka margaryny Kasia
  • 4 jajek
  • 1 szklanki wody
  • 1 szklanki mąki
  • 2 kremy karpatka
  • 1 litr mleka

Jak zrobić?

Wodę z margaryną zagotować, dodać mąkę z fix do karpatek, mieszać aż powstanie geste ciasto cały czas mieszając łyżką znowu podgrzać ciasto na małym ogniu przez 1 minutę aż do uzyskania z ciasta kuli Po ostudzeniu masy wbijać po jednym jajku i ucierać. Na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką wyłożyć połowę ciasta (moja forma była kwadratowa 24cm x 24cm). Piec w 200 stopniach 30-35min. Ugotować krem według przepisu ostudzić. Miękką margarynę utrzeć z ugotowanym kremem upieczone góry i doliny przełożyć kremem posypać cukrem pudrem schłodzić :) smacznego :)

3 komentarze:

Jacek pisze...

Jeżeli kobiety można skusić na błyskotki, to mnie można skusić taką karpatką. :)
Poproszę kawałek.

Anonimowy pisze...

Tanio się cenisz. ;)

gosiuwka pisze...

Oj ta karpatka tak kusi...