Ulubione ciasto karpatka

Lista składników

  • 1/2kostka margaryny Kasia
  • 4 jajek
  • 1 szklanki wody
  • 1 szklanki mąki
  • 2 kremy karpatka
  • 1 litr mleka

Jak zrobić?

Wodę z margaryną zagotować, dodać mąkę z fix do karpatek  imieszać  aż powstanie geste ciasto cały czas   mieszając łyżką znowu podgrzać  ciasto   na małym ogniu  przez  1 minutę aż do uzyskania z  ciasta kuli  Po ostudzeniu masy wbijać po jednym jajku i ucierać. Na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką wyłożyć połowę ciasta (moja forma była kwadratowa 24cm x 24cm). Piec w 200 stopniach 30-35min. Ugotować krem według przepisu ostudzić. Miękką margarynę utrzeć z ugotowanym kremem upieczone góry i doliny przełożyćkremem posypać cukrem pudrem schłodzić :)smacznego :)
Prześlij komentarz