makaron z sosem grzybowym ze sztuką mięsa

Składniki:
  • makaron rurki- 1 sztuka
  • czosnek żąbki - 2 sztuki
  • mięso od szynki - 50 dekagramów
  • liśc laurowy - 1 sztuka
  • suszone grzyby - 3 dekagramy
  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • cebula duża - 1 sztuka
  • Bulionetka Bulion wołowy Knorr - 1 sztuka

Wykonanie:

ugotuj makaron rurki  z   kostką rosołową drobiową  Mięso pokrój w
plastry obsmażyć  na oleju. wyjąć z  patelni.  Cebulę   pokroić w
kosteczkę  i zeszklić  na  patelni. Grzyby namoczyć po 15 minutach
wyjąc  i pokroić drobno. Do podsmażonej cebulki  włożyć
grzyby,mięso  i zalać   szklanką   gorącej wody, włożyć   czosnek,
bulionetke  Knorra i dusić  na wolnym ogniu   przez jedną
godzinę.Wyjąc  mięso. Sos zaprawić  jedną  łyżką   mąki włożyć
 mięso z powrotem do  garnka.makaron polać  sosem  grzybowym ze sztuką
mięsa.

1 komentarz:

Margarytka pisze...

Z całym szacunkiem dla Ciebie, ale makaron cannelloni to duże rurki, które się nadziewa w środku, a to co widać na zdjęciu to nic innego jak penne :-))
Pozdrawiam.