Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami



Składniki:
  • 2 dzwonka łososia
  • 2 łyżki oleju
  • ząbek czosnku
  • pieprz tymianek
  • kostka rosołowa
  • papryka słodka
  • sałata
  • marchewka
  • groszek
  • cytryna
  • borówki
Wykonanie:
Łososia czyścimy, myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym. Dwie łyżki oleju z oliwek wlewany do miseczki, wkładamy ząbek czosnku, pół łyżeczki pieprzu, papryki tymianek i kostkę rosołową drobiową Knorra. mieszamy.
Łososia nacieramy marantą odstawiamy na całą noc do lodówki.
Łososia pieczemy w kombiwarze w 150 stopniach po 12 minut z każdej strony. Jednocześnie robimy dekoracje z warzyw. Układamy łososia na liściu sałaty posypujemy startą skórką z cytryny , robimy różyczki z marchewki zaś w połówki cytryn wkładamy borówkę. Smacznego
Prześlij komentarz