Ryba po grecku

 
Składniki:
  • Filet z  mintaja- 1 kilogram
  • musztarda sarepska - 4 łyżki
  • Ketchup Hellmann’s - 3 łyżki
  • średnie marchewki - 4 sztuki
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • por - 1 sztuka
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • seler - 1 sztuki
  • cukier
  • cebula - 3 sztuki
  • mąka
  • papryka - 1 sztuka
  • pieprz
  • koncentrat pomidorowy - 1 opakowanie
  • bulion warzywny
  • przyprawa do ryb
Sposób przygotowania:
  1. Posyp filety rybne przyprawą do  ryb, odstaw do lodówki.
  2. Obierz warzywa i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Cebulę pokrój w piórka.
  3. Podsmaż wszystkie warzywa patelni, na oleju. Smaż przez 5 minut.
  4. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, musztardę, ketchup i pozostałe przyprawy. Smaż jeszcze około 15 minut, ciągle mieszając.
  5. Gdy warzywa będą już miękkie, dopraw je do bulionem warzywnym, pieprzem
  6. Oprósz zamarynowane ryby mąką i obsmaż na patelni. Rybę podawaj przykrytą sosem. Możesz ją spożywać na zimno bądź na ciepło.
Prześlij komentarz