Walentynkowy sernik na zimno

Nagrodzony przepis konkursowy od alaaa72


pierwsza warstwa
4 szt 150 gr  serek homogenizowany waniliowy,
  • 180 gr  margaryna,
  • 4 łyżki  żelatyna
  • 1 szt  cukier waniliowy,
  • 3 szt  jajka,
  • 3/4 szkl  cukier,
  • druga warstwa
  • 0,5 l kremówka,
  • 0,7 l  woda,
  • 2 szt  galaretka brzoskwiniowa,
  • trzecia warstwa
  • 2 szt  galaretka brzoskwiniowa
  • 0,7 l  woda
  • winogrona i banan do dekoracji
Sposób przygotowania
1 warstwa- Utrzeć margarynę z jajkami i cukrami ,cały czas miksując  dodawać serki homogenizowane i namoczoną żelatynę. Masę wylać na blachę i i schłodzić
2 warstwa- ubić kremówkę na sztywno i połączyć z tężejącą galaretką wylać na pierwszą warstwę i ponownie schłodzić
3 warstwa - galaretki ugotowane w 0, 7 l. Tężejące wylać na drugą warstwę.
Na drugiej warstwie ułożyć dekorację z owoców. Sernik musi być dobrze schłodzony.

Sernik jest na blachę z brzegami.Wszystkie składniki na pierwszą warstwę powinny mieć temperaturę pokojową.

Prześlij komentarz