Maszynka do zmiękczania mięsa

 Będąc  na zakupach w Selgrosie  mogą  uwagę  zwróciła  maszynka do  zmiękczania  mięsa  firmy  Hendi  o  51  ostrzach  lub mniejsza  o 34 lub o 17. Wybrałam   tę  o największej  iliści ostrzy i najdroższa.  Maszynka   płaszczy  mięso i zmiększa  dzięki  czemu mamy   lepszą  jakość  i smak  męsa  bez użycia  chemicznych przypraw.  Ostrza wykonane  są   ze stali nierdzewnej wysuwają się  przy uderzeniu nacinając  nasze  mięso. dzięki takiej obrobce skacamy czas  marnowania do 1/4   potrezbnej przy tradycyjnej metodzie, zaś  gotowania  skracamy o 50 %  co ma wplyw  na smak jakość i ubytki podczas obróbki. Mięso   jest bardzo soczyste  i marynata dociera w  głąb   mięsa,   zachowuje aromat  i polepsza  walory smakowe.   Na  rynku pojawiło się wiele   podobnych   urządzeń do  użytku domowego   który polecam,  mój jest  przeznaczony dla  gastronomii. Produkt wart  polecenia i swojej ceny :)
Prześlij komentarz