Barszczyk świąteczny w chlebie :)



Składniki
  • 60 dag  mięsa  od szynki
  • 1/2kg kiełbasy wiejskiej
  • 1słoik chrzanu
  • 1 szkl żuru
  • 8 jajek
  • przyprawy ; liść laurowy,  pieprz sól ,ziele  angielskie.
  • 2 chleby do  barszczu 
Wykonie
Mięso zalać   3 litrami wody i gotować na małym ogniu przed 1 godzinę.Mięso wyjąć  i pokroić w  kostkę  i włożyć z  powrotem do garnka. Kiełbasę  w  plastry i włożyć do wywaru. wlać żur zagotować . Gotować  5 minut.Włożyć chrzan  i doprawić do smaku solą i pieprzem
 Jajka   ugotować na twardo  obrać i pokroić według uznania.
  Pokrojone jajka włożyć do  chleba wlać  żur :) smacznego :)

1 komentarz:

Anonimowy pisze...

A gdzie przepis?