babka czekoladowa



 Zapraszam na  bardzo aromatyczną   babkę   czekoladową

Składniki
  • 30 dag mąki pszennej
  • 3 łyżki maki ziemniaczanej
  • 15 dag czekolady
  • 20  dag  cukru   pudru
  • 4 jajka
  • 25 dag masła
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie
Mąkę pszenną wymieszaj z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, przesiej. Czekoladę zetrzyj na tarce. Masło utrzyj z cukrem pudrem i żółtkami na puszystszą masę następnie wymieszaj z mąką i czekoladą. Białka ubij na sztywną pianę delikatnie wymieszaj łyżką z utartym masłem. Masę przełóż do formy . Piecz około 50 minut w 180 stopniach wyjmij z formy  ostudź  zrób dekoracje.
Smacznego :)
Prześlij komentarz