pierogi z kapustą kiszoną, grzybami i mięsem


 Pierogi   chyba wszyscy   lubią   dziś  chciałabym zaprosić  Was  na  pierogi. Trochę  wymagają  czasu ale  zapewniam  Was  warto    poświęcić  trochę   czasu by później się  delektować   pierogami 
  • Składniki
  • 2 szklanki  mąki
  • 1 jajko
  • szczypta soli Kamis

  • 1  1/2 szklanki  letniej wody
  • farsz
  • 60 dag  mięsa wołowego i wieprzowego
  • 30 dag   kapusty  kiszonej
  •  pieprz  Kamis 
  • sól  Kamis 




wykonanie
Do mąki  i jajka dodać wodę  i szczyptę   soli wyrobić ciasto.  Cienko  rozwałkować i wycinać  kółka na każdym ułożyć  łyżeczką   farsz zlepić brzegi.  Ugotować w osolonym wrzątku.  Podawać  ze skwarkami lub odsmażone. :)
 
 
 
 
 
Posted by Picasa
Prześlij komentarz