Dietetyczny kapuśniak z młodej kapusty

 Jako  zwolenniczka zdrowego odżywania od  jakiegoś   czasu  używam  do gotowania  naczyń firmy Dalimano

 

 Do  przygotowania    kapuśniaka  potrzebujemy następujących składników
  • 1 duża  młoda  kapusta
  • 700 dag  piersi z  indyka
  • 3  łyżki  koncentraty   pomidorowego
  • 3 łyżki suszonych  warzyw Sys
  •  sól  prowansalska   Kamis
  • pieprz  zielony   
  • pieprz  czarny 
  • liście laurowe  Kotanyi
  •  ziele  angielskie  Kamis
  • natka  pietruszki
  •   koperek 
Wykonanie
 Kapustę   młodą  szatkujemy  na  ręcznej szatkownicy. Wkładamy do garnka   zaparzamy gorącą  wodą.odcedzamy i wkładamy do   garnka rodzinnego   Delimano zalewamy   3 litrami wody wsypujemy  warzywa suszone, pokrojone w  kostkę  pierś z  indyka, koncentrat pomidorowy i natkę  pietruszki .  Gotujemy jedną  godzinę  na wolnym ogniu by    kapuśniak był  chrupiący   nie rozgotowany. Przypominam ze  każdą  kapustę  gotujemy bez przykrycia.
Doprawiamy do smaku  solą pieprzem zielonym i czarnym   i dodajemy pokrojony koperek :) 
 Kapuśniak jest dietetyczny i smaczny osoby  dbające   o linie  mogą jeść  bez  ograniczeń.

 
Prześlij komentarz