Rolada z kremem waniliowym



Dziś   wybrałam się z wizytą  do mojej  Cioci. No i tak z  pustymi  rękami  nie wypada  jechać  zrobiłam  w  tempie  ekspresowym roladę z  kremem.
Składniki
  • 4 jaja
  • 1/2 szklanki cukru kryształu
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia Dr  Oetkera 
  • 1  krem waniliowy  Dr Oetkera 
  •  Rodzynki Bakal 
  •  płatki    czekoladowe
  • wiórki  kokosowe
  •  kroton orzechowy 
  • 300 ml mleka 3,2 %
 wykonanie

Białka ubić z cukrem, dodając żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na blaszkę wyłożoną pergaminem wylać ciasto. Piec ok. 15 min w temp. 180°C. Po upieczeniu wyłożyć na ściereczkę, zwinąć w rulon i  wystudzić.
Do  wysokiego naczynia wlewamy  mleko wsypujemy   krem, miksujemy na najwyższych obrotach   5 minut .
 Rozwinąć ciasto, posmarować kremem  i zwinąć rulon, masą posmarować wierzch rolady  zrobić  dekoracje :)
smacznego :)



Prześlij komentarz