Bukiet sałat z tatarem z łososia marynowanego w cytrynie z miodem




Dacie wiarę? Tatar z łososia! I to wykonany własnoręcznie. Z bukietem sałat. Poezja smaku. Gdyby życie było takie proste, jak przygotowanie tej sałatki. ;)

Składniki
  • mieszkanka  sałat   Fit& Easy-100g
  • łosoś bez skóry-150g
  • sok z cytryny-100ml
  • ocet z  białego wina-50ml
  • miód-50g
  • cukier do smaku
  • obrane  i wydrążone z pestek świeże ogórki-80g
  • serek kremowy kozi-50g
  • posiekana kolendra-1 łyżka
  • posiekana czerwona  cebula-1 łyżka
  • sok z  limonki-10ml
  • sól morska  Kamis  do smaku
  • pieprz Kamis do smaku
  • Jogurt-60 ml
  • listki świeżych ziół posiekanie-1 łyżka
  • cząstki  limonki-4szt
  • plastry ogórka do dekoracji
Wykonanie
Marynowanie łososia:
Sok z cytryny,ocet i mód wymieszać i doprawić cukrem i solą . Łososia
pokropić w  cienkie plastry i zalać  marynatą . Pozostawić, aż łosoś
zmieni barwę  na jaśniejszą
Przygotowanie  tatara
Łososia  i ogórki  pokroić w drobną  kostkę. Wymieszać z kolendrą
cebulą i połową  serka  doprawić do smaku sokiem z limonki ,solą i
pieprzem
sposób  podania
 Formować porcje  tatara na talerzu za pomocą  okrągłej  foremki.
Podawać z  bukietem polanym jogurtem wymieszanym z  ziołami. Tatara
dekorować pozostałym serkiem i cząstkami  limonki.


Prześlij komentarz