Marynowany grillowany bakłażan



Składniki
  • 1 bakłażan
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Kilka pomidorków koktajlowych
  • Świeży tymianek
  • Przyprawa Grill klasyczny KAMIS
  • 1 łyżka Musztardy Sarepskiej KAMIS
Wykonanie
Bakłażana pokroić w plastry grubości ok. 5 mm. W moździerzu rozgnieść czosnek, wymieszać go z musztardą i powoli, cały czas mieszając dolewać oliwę. Na koniec dodać sok z cytryny i doprawić przyprawą Grill klasyczny KAMIS. Gotową marynatą zalać bakłażana. Piec na rozgrzanym grillu z obu stron po 2-3 minuty. Upieczone plastry przełożyć do naczynia z pokrywką i odstawić do ostygnięcia. Pomidorki pokroić w plastry. Przełożyć nimi ostudzone plastry bakłażana, udekorować tymiankiem i podawać.

Autorem przepisu jest, KAMIS
Prześlij komentarz