Radicchio z rukolą i orzechami w winegrecie malinowym




I kolejna sałatka przyrządzana na warsztatach pod okiem Mistrzów.
Tym razem z palonymi orzechami, palonymi ale nie spalonymi. Choć ostro się dymiło z patelni. :D W sam raz na początek romantycznego wieczoru.

Składniki
  • Rukola  Fit&Easy-100g
  • Radichcio-100g
  • orzechy włoskie-80g
  • maliny-150g
  • Ocet winny z czerwonego wina-30ml
  • wino czerwone wytrawne-20 ml
  • olej z  orzechów  włoskich -30 ml
  • cukier do smaku
  • sól morska Kamis  do smaku
Wykonanie
Przygotowanie winegretu
Połowę  malin zmiksować z octem winem zamiast wina możemy użyć
malinówki i olejem. Doprawić solą i cukrem do smaku 
 Przygotowanie   sałatki
Orzechy lekko upalić  na patelni. Poszarpane  liście sałat wymieszać z
połową winegretu i orzechami. Dekorować  malinami, skropić pozostałą
częścią  winegretu.


Prześlij komentarz