Ziołowe kotleciki z ogórkowym dipem


Składniki
  • 500 g mielonej wieprzowiny
  • 1 łyżeczka zmielonego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki zmielonego kminku
  • 1/2  cebuli
  • Natka pietruszki
  • Przyprawa Grill Ziołowy KAMIS
Dip:
  • 100 g fety
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • 2 ogórki gruntowe
  • Przyprawa do twarożku KAMIS Fit up!
Wykonanie
Wymieszać mięsa z przyprawą Grill Ziołowy KAMIS, pieprzem i kminkiem. Dodać drobno pokrojoną cebulę i natkę pietruszki. Formować podłużne kotleciki. Piec
ze wszystkich stron na rozgrzanym grillu.
Fetę rozkruszyć widelcem, wymieszać z jogurtem. Ogórki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z masą serową. Doprawić przyprawą do twarożku KAMIS Fit up! Podawać z kotlecikami.

Autorem przepisu jest, KAMIS
Prześlij komentarz