Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami

Z musztardą i ketchupem Roleski.
 

W kuchni węgierskiej jak wiadomo panuje papryka związku tym dziś pierwsze skrzypce gra papryka wtóruje jej kurczak a ton nadaje Roleski. :)
Kuchnia węgierska to przeważnie dania jednogarnkowe w związku z tym łatwe w przyrządzeniu.
A jak można przygotować ten koncert zobaczcie oglądając film

 
Składniki
  • Pierś z kurczaka
  • Papryka kolorowa
  • Cukinia
  • Pomidor żółty
  • ziemniaki
  • cebula
  • czosnek
  • vegeta węgierska
  • przyprawy do smaku (papryka czerwona słodka, ostra, ziele angielskie ,pieprz, sól, listek laurowy )
  • przyprawa do grilla
  • oraz
  • Musztarda Roleski
  • Ketchup Roleski

Wykonanie

Pierś z kurczaka marnujemy w przyprawie do grilla następnie zostawiamy na noc w lodówce.
Pierś z kurczaka smarujemy musztardą następnie układamy pokrojoną w paseczki paprykę i zwijamy w roladkę.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju smażyć roladki z obu stron, Zabezpieczyć przed wystygnięciem.
Przygotowanie sosu
Paprykę kroimy w paseczki lub kostkę następnie smażymy na oleju dodajemy cebulę, czosnek i przyprawy do smaku według uznania ja dodałam vegetę, listek laurowy, paprykę .Pod koniec wkładamy roladki wcześniej usmażone. i dusimy na średnim ogniu przez 5 minut. Wyjmujemy roladki odkładamy 4 łyżki warzyw resztę miksujemy na gładki sos dodajemy do smaku ketchup Roleski i odłożone wcześniej warzywa .

Przygotowanie grillowanych warzyw

Cukinie pomidora żółtego kroimy w plastry następnie grillujemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w ósemki grillujemy do miękkości.
Na talerzu układamy roladkę drobiową polewamy sosem paprykowym obok układamy piramidkę z warzyw grillowanych ozdabiamy ketchupem Roleskim.

Smacznego :)



Brak komentarzy: