Carpacio z pieczonej polędwiczki wieprzowej z bukietem sałat kolorowymi emulsjami i chipsami z bagietki


 
 

Kolejna  pyszna   przystawka  z warsztatów w  Akademii  Kulinarnej w  Augustowie
Składniki
  • 500g polędwiczki  wieprzowej 
  • Marynata 
  • sól, pieprz
  • sos worcestershire
  • sos sojowy
  • czosnek
  • Papryki kolorowe
  • zielona pietruszka
  • koper
  •  musztarda
  • oliwa z oliwek
  • 1 bagietka
Wykonanie 
Zamarynowane  polędwiczki zawijamy w  papier   SAGA  i pieczemy w  kontakt  grillu  około  8 minut. Po upieczeniu  przekładamy do lodówki. Pieczemy papryki następnie zwijamy w papier, po sparowaniu   ściągamy  skórę.
Czerwoną   paprykę  miksuję z oliwą z oliwek i ząbkiem  czosnku zieloną paprykę  miksujemy z  łyżką musztardy oliwą z oliwek i czosnkiem, żółtą  paprykę  tniemy  w paski  i mieszamy  z  bukietem  sałat, polędwiczkę tniemy w plasterki układamy  na talerzu dekorujemy bukietem  sałat i  emulsjami  z papryki,  bagietkę  kroimy w  cienkie  plastry i suszymy  w piekarniku, chipsami z  bagietki dekorujemy   talerz
 
 
 
Prześlij komentarz