Grillowana ciabata z polędwiczką wieprzową


 
 
 
Na portalnatoobe. pojawił się  konkurs z  papierem Saga do pieczenia i gotowania   gdzie    mój łosoś  zajął  pierwsze  miejsce  przepis znajdziecie tutaj .
nagrodą  były  warsztaty w  Hotelu Warszawa w  Augustowie.
Jednym z  dań  jakie  przygotowaliśmy  była   Grillowana ciabatta z  polędwiczką  wieprzową,  którą  możemy podać  jako  przystawkę.


Składniki
  • 150g polędwiczki wieprzowe
Marynata
  • sól, pieprz
  • sos worcestershire
  • sos  sojowy
  • czosnek
  • 2  ciabatta
  • bukiet sałat
  • czosnek
  • 100g papryka  kolorowa
  • kapary
  • pietruszka
 Wykonanie
 Polędwiczki  zamarynować, zawijamy w  papier SAGA i grillujemy około 7 minut. Ciabattę  kroimy, skrapiamy oliwą z  oliwek, lub oliwą z suszonych pomidorów grillujemy  następnie  nacieramy ząbkiem czosnku.Papryki pieczemy w  piekarniku w  temperaturze  230C  na blaszce wyłożonej  papierem SAGA, po upieczeniu zawijamy papryki w papier aby sparowały  następnie  obieramy ze skóry. Po obraniu paprykę  kroimy w  paski mieszamy z  kaparami i świeżą  pietruszką doprawiamy  solą  pieprzem, papryką i kawałkami sałat układamy  na   grillowej  ciabatcie i układamy kawałki  polędwiczki. 

Prześlij komentarz