Kruche ciasteczka z dyniową konfiturą

Jako, że Dziady za pasem czyli Halloween, tak bardziej komercyjnie, to zapraszam na kruche ciasteczka z dyniową konfiturą.



Składniki:
  • 1/2 kg margaryny Kasia
  • 1kg mąki
  • 6 żółtek
  • 25 dag cukru pudru  Kupiec
  • sól
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • Konfitura z dyni
  • Pisaki   Dr Oetkera
Wykonanie
Zimną margarynę posiekać z przesianą mąką.
Dodać żółtka, po łyżce soku z cytryny i zimnej wody, cukier puder, szczyptę soli,
szybko zagnieść kruche ciasto. Uformować kulę, owinąć folią, odłożyć na 30 minut do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkować, wycinać ciasteczka , piec 20 minut w 180 C. Po wystygnięciu nałożyć konfiturę i ozdobić ciastka czekoladą.
Prześlij komentarz