Pieczony pstrąg z fenkułem w pomidorach a aromatycznyn rożkiem grzybowym



 Same    pyszności  na warsztatach    Marcina  Budynka  rożek   grzybowy to jest to      co  mogę  polecić palce  lizać :)

Składniki
  •   4 filety z  pstrąga
  • 200g fenkuł
  • 4 szt pomidory  duże
  • skórka z  połowy   cytryny
  •  oliwa z   oliwek
  •   białe wino
  •  świeże  zioła
  • sól  Kamis
  • pieprz  Kamis
  • Różek   grzybowy
  •  300  g grzyby rożne
  • 100g boczek wędzony
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • świeży tymianek
  • sól  Kamis
  • pieprz   Kamis
  • bukiet sałat Fit &Easy
  • Papier do  pieczenia  SAGA 

sposób wykonania
Filety  z  pstrąga   doprawiamy   solą,  pieprzem,sokiem i skórka z cytryny. Papier do pieczenia  SAGA smarujemy  oliwą   kładziemy   pociętego  fenkuła, później   pstrąga  następnie pomidory  pokrojone w  kostkę obrane ze skóry. Z papieru  formujemy  łódki  dodajemy  świeże zioła, dolewamy  wina  i pieczemy w 180stopni  około 15 minut

Boczek smażymy  z  cebula dodajemy  czosnek, doprawiamy  solą i pieprzem. Oczyszczone świeże  grzyby  kroimy w kostkę mieszamy z  boczkiem  i cebulą.  Z papieru SAGA   formujemy  rożki, wkładamy grzyby,   boczek cebulę zawijamy   rożki i pieczemy  w piekarniku   rozgrzanym do 180 stopni  okolo 15 minut

Łódkę z  rybą  i rożek podajemy z  bukietem   sałat

 
 
 
 
 
Posted by Picasa
Prześlij komentarz