Wytrawna szarlotka z serem korycińskim i żubrówką


 
 

Składniki
  •  120 g sera  korycińskiego
  • 80ml żubrówki
  • 4 szt   jabłek
  • 2 łyżki miodu
  • olej z orzechów  włoskich
  • 4 kromki chleba Dan  Cake
  • 2  białka
  • świeże zioła
  • 40g   cukier  trzcinowy
  • papier  SAGA
Wykonanie
 Z chleba tostowego  odcinamy  skórki  kroimy  w   kawałki 4cm/4cm  polewamy  oliwą z  orzechów włoskich i smażymy. Jabłka  obieramy wydrążamy gniazda  nasienne tniemy  w duże  kawałki. Białko (lekko podbijamy) mieszamy  z octem    jabłkowym, cukrem, ziołami. Z papieru Saga  formujemy  paczuszkę  wkładamy w  metalowe  obręcze,układamy na spód paczki smażymy chleb  wkładamy na spód, dodajemy jabłka pokruszony ser koryciński,podlewamy żubrówką i na końcu  dodajemy  podbite   białko  z  przyprawami i octem. Pieczemy około 20 minut w temp 180 stopni C
Po upieczeniu  polewamy  miodem

 
Prześlij komentarz