Gołąbki z ryżem i mięsem


 Nie wiem jak  Wy ale  ja bym   jadła gołąbki na okrągło z  sosem pomidorowym.

Przepis pochodzi z książki: 173  specjały siostry   Anastazji  

Gołąbki z ryżem i mięsem


Składniki:

  • 1 nieduża główka włoskiej kapusty
  • 40 dag ryżu  Kupiec
  • 40 dag ugotowanego mięsa,
  • 1 cebula,
  • tłuszcz,
  • sól  Kamis
  • pieprz.  Kamis
Wykonanie: 
Z kapustą postąpić jak w przepisie powyżej.Ryż ugotować na sypko. Mięso zmielić w maszynce. Cebulę pokroić i usmażyć.Wszystko razem wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Jeżeli masa jest za sucha można dolać trochę rosołu. Gołąbki ułożyć w rondlu, zalać rosołem i dusić. Podawać z sosem pomidorowym.




Prześlij komentarz