Kompot z suszu


 

Na Wigilie i  nie tylko  przygotowujemy  komopt z suszu. Ja   zimą  gotuję  często  jest bardzo  zdrowy aromatyczny i pyszny w  smaku
Składniki
10 suszonych  śliwek  bez pestek
5 dag suszonych  jabłek
5 dag suszonych gruszek
1/2 szkl   brązowego cukru
kilka  gozdzików Kamis
kawałek  cynamonu  Kamis
cytryna
Wykonanie
Owoce opłukać zalać 2 szklankami wody i odstawić na 3 godziny.
Cytrynę umyć,obrać ze skórki,wycisnąć sok.Do owoców dolać 4 szklanki wody,dodać cukier. Gotować  na  małym  ogniu około 20 minut, Pod koniec gotowania dodać przyprawyi skórkę z cytryny. Z kompotu wjąć  gożdziki,cynamon i skórkę. Przyprawić sokiem z cytryny
Posted by Picasa
Prześlij komentarz