Linguine z brokułami i anchois

Kolejny przepis z warsztatów z Polska Gotuje.
składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 12 szt anchois w oleju
  • 600g Brokułów różyczki Hortex
  • 4 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
  • roszponka do dekoracji
  • sól do smaku
Ciasto
  • 400g semoli
  • 4 jajka
  • 40g soli
Sposób wykonania
Wyrabiamy ciasto i produkujemy makaron używając miksera cooking chef z przystawką do makaronu spaghetti guadri Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy pokrojony czosnek oraz anchois. Dodajemy pokrojone różyczki brokułów i gotujemy przez około 4 minuty. Przygotowany makaron spaghetti guadri gotujemy al. dente i dodajemy na patelnie do przygotowanych składników. Wykładamy na talerz dekorując roszponką .
Prześlij komentarz