Makaron Spagehtti z bobem i zielonym groszkiem



 Zapraszam  na  kolejne danie z  makaronem przygotowane podczas warsztatów
Składniki
1  cebula
300g pomidorów cherry
100g  bekonu
240g   Bobu  Hortex
160g  zielonego groszku Hortex
50g  parmezanu
4 łyżki  oliwy z olwiek  extra  vergine
50 ml wina  białego wytrawnego
mix sałat   Fit&Easy
sól do smaku

Ciasto
400g semoli
4 jajka
40 g  soli

sposób wykonania
 wyrabiamy  ciasto i  produkujemy   makaron    używając miksera   cooking chef   przystawką  do makaronu  spaghetti  guadri   oczywiście  jak  nie  mamy  maszynki robimy ręcznie

Na patelni rozgrzewamy oliwę z  oliwek i podsmażamy  pokrojoną w  drobną  kostkę  pomidory i  boczek. Podlewamy białym wytrawnym winem   i dodajemy   groszek,bób i  pomidory cherry. Gotujemy  przez około 10 minut

Przygotowany   makaron    spaghetti  guadri  gotujemy   al dente  i dodajemy  na patelnie do  przygotowanego  sosu. Na koniec   posypujemy   startym   parmezanem.
Wykładamy na talerz   dekorując  mieszkanką  sałat  Fit&Easy




Prześlij komentarz