Roladka makaronowa z pieczarkami i warzywami


 
 
 

Bardzo szybka  przekąska

Składniki
  • 1 opakowanie  makaronu  lasagne
  • 1/2 kg pieczarek 
  • 1  opakowanie  Patry mix Ole
  • 1 cebula 
  • 6łyżki olej wielkopolski  rzepakowy 
  • glasa   balsamiczna 
  • 1 świeży ogórek  
  • natka
  • sól
  • pieprz 
  • set  zółty tarty 
  • Wykonanie 
Makaron  lasagne   gotujemy w osolonej wodzie  na pół twardo.
Pieczarki myjemy, obieramy i  szatkujemy  na plasterki   możemy pokroić.cebulę kroimy w  kosteczkę.

Na  rozgrzaną  patelnię wlewamy olej  wkładamy  pieczarki smażymy .natkę pietruszki, cebulę doprawiamy do smaku  solą i pieprzem. smażymy  kilka minut
Na płat  makaronu kładziemy usmażone  pieczarki i cebulę marynowaną całość zwijamy w rulon. posypujemy   serem tartym 
Tak  przygotowane  rulony wkładamy naczynia żaroodpornego wysmarowanego  olejem  wielkopolskim  rzepakowym  zapiekamy  5-10 minut  do zarumienienia
Roladę  kroimy  na pół robimy dekorację z  ogórka i  party mix 
Prześlij komentarz