Żurek

Składniki
  • 500g  mięsa wieprzowego   np szynki
  • 500g kiełbasy wiejskiej
  • 1 mały słoik chrzanu
  • 1 szkl żuru
  • 8 jajek
  • przyprawy ;
  •  liść laurowKamis ,
  •   pieprz w   młynku   Kmis
  •  sól w  młynku Kamis
  •  ,ziele  angielskie Kamis .
  • Majeranek    Kamis 
Wykonanie
Wywar:
Mięso gotować na małym ogniu przed godzinę w 3 litrach wody. Wyjąć  i pokroić, Włożyć z  powrotem do garnka.
Kiełbasę  pokroić w  plastry i włożyć do wywaru. Wlać żur, zagotować całość. Gotować  przez 5 minut.
Włożyć chrzan  i doprawić do smaku solą i pieprzem.  Ugotowane na twardo jajka obrać i pokroić według uznania, wyłożyć na  talerze, wlać  zupę.
Prześlij komentarz