Makaron z musem malinowym





Przygotowanie  tego dania,  przekąski, deseru zajmie  nam 20 minut. Jest bardzo dobre na ciepło,ale  na zimno również. Makaron z musem  malinowym możemy przygotować wcześniej i zabrać do pracy.

 składniki dla jednej osoby
  • 1/2 szkl makaronu w kształcie ziaren ryżu Międzybrodzki
  • kilka physalis
  • 100ml musu z  malin lub 1 szkl  mrożonych malin
  • 3 łyżeczki cukru brązowego
  • szczypta wanilii.
  • 20 ml wina
  • mięta do dekoracji.

Do garnka wlewamy wino z musem gotujemy do redukcji, dodajemy wanilię i cukier. Dla mnie takie proporcje są idealne. Możemy dodać więcej lub mniej cukru. Wszystko mieszamy, gotujemy chwilę.

Gotujemy  makaron według  przepisu na opakowaniu.
Na talerz wykładamy makaron,physalis. Całość polewamy gorącym sosem  malinowym, robimy dekoracje z  mięty.

Po raz  pierwszy spotkałam się z makaronem w kształcie ryżu.Idealnie nadaje się jako składnik sałatki,deseru. Mam ochotę  trochę poeksperymentować z nim, w głowie  mam  przygotowanie sushi.
Prześlij komentarz