Makaron z musem malinowym
Przygotowanie tego dania, przekąski, deseru zajmie nam 20 minut. Jest bardzo dobre na ciepło,ale na zimno również. Makaron z musem malinowym możemy przygotować wcześniej i zabrać do pracy.
składniki dla jednej osoby
- 1/2 szkl makaronu w kształcie ziaren ryżu Międzybrodzki
- kilka physalis
- 100ml musu z malin lub 1 szkl mrożonych malin
- 3 łyżeczki cukru brązowego
- szczypta wanilii.
- 20 ml wina
- mięta do dekoracji.
Do garnka wlewamy wino z musem gotujemy do redukcji, dodajemy wanilię i cukier. Dla mnie takie proporcje są idealne. Możemy dodać więcej lub mniej cukru. Wszystko mieszamy, gotujemy chwilę.
Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
Na talerz wykładamy makaron,physalis. Całość polewamy gorącym sosem malinowym, robimy dekoracje z mięty.
Po raz pierwszy spotkałam się z makaronem w kształcie ryżu.Idealnie nadaje się jako składnik sałatki,deseru. Mam ochotę trochę poeksperymentować z nim, w głowie mam przygotowanie sushi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz