Gotowana rolada z boczku

Dziś Wielki Wtorek i do Świąt jeden dzień bliżej, zapewne pieczenie ciast nabiera rumieńców, zaczynacie się z coraz bardziej zastanawiać a co oprócz ciasta? Znowu silikony z marketu, do wyrobu których, na jeden kilogram wyrobu, potrzeba 100 g mięsa a reszta, cóż... reszta jest milczeniem nieuczciwego producenta, tudzież sprzedawcy, albo kryje się pod tajemniczym skrótem "MOM" lub 'GMO", że o wszelkiego typu "E" i wzmacniaczach smaku czy zapachu, nie wspomnę. Ech! A gdyby tak samemu coś przygotować? Czemu nie! Podpowiadamy Wam, że na przykład, taka rolada z boczku, którą robiliśmy na Boże Narodzenie, też świetnie się sprawdzi na Wielkanocnym stole. Przepis znajdziecie tu: link
Wystarczy kupić fajny kawałek boczku.

 
Prześlij komentarz