Koktajl wiśniowo migdałowy




Za oknem zima się uparła i nie chce iść do morza. Choć, w sumie jak popatrzy się na jej wycieczki po Polsce to kierunek generalnie ma dobry, czyli na Północ. Niemniej jednak, w nocy spadło tyle śniegu, jakby jutro miała być Wigilia a nie Dzień Wagarowicza. :) Dlatego, na przekór ziemie mamy dla Was taki oto koktajl owocowy.

składniki 
  • 1 szkl mrożonych wiśni
  • 50 ml napoju migdałowego 
  • przyprawa do deserów i kawy 
  • płatki migdałów




wykonanie
Wiśnie włożyć do wysokiego naczynia, dodać napój migdałowy wszystko zmiksować. Koktajl przelać do szklanki zrobić dekoracje z płatków migdałów, doprawić do smaku przyprawą do deserów.

Do tego koktajlu użyliśmy napoju migdałowego Alpro, który powstaje ze zmielonych, prażonych migdałów. Powstałe masło migdałowe miesza się z naturalną wodą źródlaną. Dzięki temu, powstaje napój, który jest wspaniałym źródłem antyoksydantów, wapnia i witaminy E. A do tego smakuje wyśmienicie.
Prześlij komentarz