Pierś z indyka z warzywami




Składniki
  • 20 dag  piersi z indyka
  • 1/4 łyżeczki przyprawy do indyka
  • szczypta  pieprzu białego
  • sól Kamis
  • pieprzKamis 
  • imbir Kamis
  • 5 dag fasolki mrożonej  zielonej
  • 5 dag  fasolki mrożonej żółtej
  • 50 g pomidorków koktajlowych
  • sos słodko-kwaśny
  • oliwa 
  • szczypiorek
Wykonanie
Pierś z indyka umyć osuszyć, pokroić na kawałki 2cm x 2cm x cm posypać przyprawą do indyka, pieprzem i solą. Odstawić w chłodne miejsce
Fasolę  ugotować na pół twardo.
Rozgrzać oliwę na patelni i usmażyć pierś z  indyka, pod koniec dodać fasolę i pomidorki koktajlowe. Smażyć kilka minut, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przełożyć na talerz, obsypać szczypiorkiem, podawać z sosem słodko-kwaśnym.
Prześlij komentarz