Pstrąg nadziewany kapustą z kaszą



 Dziś na obiad proponujemy Wam pstrąga, chociaż jest wtorek, nie piątek ale rybkę jest zdrowo zjeść częściej niż raz w tygodniu. :)

Składniki


  • 1 pstrąg
  • Gałązka koperku
  • przyprawa do ryb
  • sól
  • pieprz
  • 1 ząbek czosnku
  • cytryna 
  • oliwa z oliwek
  • Papier do pieczenia i gotowania Saga
  • Mix sałat Fit&Easy
  • Pomidorki koktajlowe  
Farsz
  • 5 dag ugotowanej kaszy Kupiec
  • 5 dag ugotowanej kapusty kiszonej
  • 1 łyżka przesmażonej cebulki z boczkiem.

wykonanie
Pstrąga oczyścić, umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą, pieprzem , przyprawą do ryby i czosnkiem. Odstawić na dwie godziny w chłodne miejsce.
Wszystkie składniki farszu wymieszać doprawiać do smaku solą i pieprzem. Następnie nadziać farszem pstrąga.
Ułożyć go na papierze do pieczenia. Położyć gałązkę koperku. Całość zawinąć w piec w kombiwarze przez 30 minut w 180 stopniach.
Podawać z sałatką, pomidorkami koktajlowymi skropionego oliwą z oliwek.

Przepis bierze udział w Konkursie dla blogerów pt. "Inspiruje nas Fit&Easy"



  Sałatki przepisy Fit & Easy
Prześlij komentarz