Sałatka z grillowaną piersią indyka




I kolejna propozycja dla osób liczących kalorie ale nie tylko. Sałatkę robi się całkiem szybko, jest bardzo lekka a zarazem sycąca. 
 Czyli pozostajemy nadal w duchu wiosenno dietetycznym.
 
Składniki
  • kilka liści sałaty lodowej
  • kilka pomidorków koktajlowych.
  • 15 dag piersi z indyka
  • pieprz    Kamis
  • kilka owoców physalis
  • majeranek  Kamis
  • przyprawa do indyka  Kamis
  • sok z 1 cytryny
  • czosnek
  • sos słodko-kwaśny


Wykonanie
Pierś z indyka
Dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy przyprawami odstawiamy w chłodne miejsce na 1-2 godziny.
Następnie grillujemy około 5 minut.
Sałatka
Umyte liście sałaty rwiemy na kawałki, pomidorki kroimy na pół.
Na talerzu układamy sałatę, pomidorki, physalis, pokrojoną grillowaną pierś całość polewamy sosem i już. 

Prześlij komentarz