Pstrąg z sałatką z rukoli podawany z sosem czosnkowym


Składniki

  • 1 pstrąg
  • sól Kamis
  • pieprz cytrynowy
  • sok z cytryny
  • kolendra Kamis
  • cebula
sałatka
  • rukola Fit&Easy
  • sałata masłowa
  • pomidorki koktajlowe
  • kiełki rzodkiewki
sos czosnkowy
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mały jogurt
wykonanie
Pstrąga patroszymy, myjemy następnie dokładnie wycieramy. Skrapiamy cytryną, posypujemy pieprzem i solą. Do środka wkładamy listki kolendry. odstawiamy na dwie godziny. Cebulkę kroimy w krążki. na papierze do pieczenia saga układamy cebulę następnie kładziemy pstrąga całość posypujemy posiekaną kolendrą. Pieczemy około 20 minut w 180 C
sos
Do jogurtu dodajemy rozgnieciony czosnek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i sokiem z cytryny.
Sałatka
Sałatę porwać na mniejsze kawałki, dodać rukolę, pokrojone na połówki pomidorki, posypać kiełkami.



 
Prześlij komentarz