Grillowana pierś z kaczki podawana z mixem sałat



Składniki
  • 1 pierś z kaczki
  • 1/2 kostki rosołowej drobiowej
  • 50 ml czerwonego wina
  • sól do smaku
  • pieprz  do smaku
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  •  1/2 łyżeczki majeranku
  • szczypta imbiru
  • mix salat Weekend
  • pomidorki koktajlowe
  • sos balsamico
  • olej

Wykonanie
Przygotowanie marynaty
Do miseczki wlewamy wino, dodajemy rosołek drobiowy, przyprawy dokładnie mieszamy. Pierś z kaczki nacinamy wkładamy do marynaty pozostawiamy na noc w lodówce.
 

Na rozgrzany grill kładziemy pierś z kaczki pieczemy do zarumienia.
Na talerzu układamy pokrojoną pierś z kaczki, mix sałat całość dekorujemy  sosem balsamico.

Przepis bierze udział w Konkursie dla blogerów pt. "Inspiruje nas Fit&Easy"
  Sałatki przepisy Fit & Easy
Prześlij komentarz