Lekki aromatyczny sos do dań z cielęciny,wołowiny na grilla -jogurtowo-czosnkowy

Subtelny smak grillowej cielęciny podkreśli sos jogurtowy-czosnkowy.Doda też aromatu złagodzi smak pikantnej wołowiny. Jest dietetyczny co jest dość ważne dla osób które liczą kalorie. 
Składniki
  • 2/3szkl jogurtu
  • 2 łyżki oliwy
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 mała cebulka
  • 1 łyżka stołowa soku z cytryny
  • pieprz, sól do smaku
  • papryka czerwona w proszku do dekoracji
Wykonanie
Obierz  ząbki czosnku, posiekaj rozetrzyj z jogurtem i oliwą.Cebulkę obierz zetrzyj na tarce wymieszaj z sokiem z cytryny dodaj do sosu.Dopraw do smaku solą i pieprzem, posyp papryką czerwoną.,
Prześlij komentarz