Marynata do wołowiny, baraniny i dziczyzny z czerwonego wina i warzyw

Sezon grillowy w pełni myślę ze przyda się Wam przepis na marynatę do wołowiny, baraniny i dziczyzny z czerwonego wina i warzyw
Składniki
  • 1/2 l wytrawnego wina
  • 1 cebula
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1 marchewka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki liści laurowych
  • 2 łyżeczki natki pietruszki
  • 2 łyżeczki tymianku
  • 1 łyżeczka soli  lub według uznania
  • 1 łyżeczka pieprzu  lub według uznania
Wykonanie
Cebulę i seler posiekaj, marchewkę zetrzyj na  tarce, posiekaj czosnek. Wszystkie składniki włóż do miski dodaj wino przypraw solą i pieprzem dokładnie wymieszaj.
Prześlij komentarz