Warsztaty z Alpro

Jak już wiecie w sobotę byłam na warsztatach zorganizowanych przez Firmę Alpro, które odbyły się w SmArt Studio w Warszawie. poprowadzone przez Pana Roberta Harna z Warszawskiej Akademii Kulinarnej  zaś od strony organizacyjnej czuwała nad nami Pani Dominika Brodowiczsponsorem była marka Alpro reprezentowana przez Panią Anitę Bereza, a wszystko  to co rzucało się w oczy to bardzo dobra organizacja warsztatów pod każdym względem, myślę ze jest to ogromna zasługa Pani Dominiki która nad wszystkim czuwała, opiekowała się nami. Zaproszono 5 blogerów kulinarnych i 5 laureatów konkursu na najpiękniejszą miseczkę.Było to bardzo dobrym rozwiązaniem ponieważ mieliśmy cały czas dobry kontakt z prowadzącym warsztaty
Na początek poznaliśmy trochę teorii, o tym jak wyfiletować rybę. Albo jak rozebrać kurczaka. Ale nie tylko, przesympatyczny pan kucharz chętnie dzielił się swoją wiedzą.Teraz wiem  nigdy więcej nie kupię aromatu waniliowego jak również cukru waniliowego. A dlaczego ? Niech to będzie dla Was zagadką. Warto zrobić sobie w domu, a myślę ze będzie pyszny ponieważ dostałam aż trzy przepisy. A cała ekipa warsztatów, niosła nam pomoc i wsparcie. Do tego dwóch fotografów, którzy uwiecznili nasze wyczyny, niekoniecznie kulinarne. ;) Atmosfera była super!! Uczestnicy wspaniali! Cieszę się, że mogłam z Wami gotować.
Pani  podzieliła się z nami wiedzą na temat produktów Alpro,ich walorów, zastosowaniu. Do tej pory w większości wykorzystywałam do przygotowywania dań słodkich, dowiedziałam się ze można je wykorzystać do dań wytrawnych.









Zostaliśmy podzieleni na zespoły, które przygotowały po dwa dania.W moim zespole znalazło się dwie wspaniałe blogerki Ala z Wielki Apetyt i Marta Pysznie u Marty 


My, przygotowaliśmy naleśniki amerykańskie i rybę. Przepisy już wkrótce a na razie kilka zdjęć dla zaostrzenia apetytu. :)Ala jest mistrzynią w przygotowywaniu naleśników zaś Marta dzielnie sobie radziła z rybą.
Pozostałe dwa zespoły przygotowały kurczaka po indyjsku, zupę ze szparagami, risotto i pyszny deser arbuz zapiekany z rabarbarem. Wszystkie dania zostały przygotowane na bazie produktów Alpro.
Dzięki uprzejmości firmy Alpro mogłam się spotkać z innymi blogerkami, porozmawiać na różne tematy nie koniecznie kulinarne.
Duże uznanie dla Alpro za profesjonalne podejście do blogerów,traktowanie jak partnerów. Brawo Alpro

I rybka :)




3 komentarze:

Sylvia F. pisze...

Bardzo lubię mleka z alpro, szczególnie orzechowe i migdałowe :)

Kulinarne pyszności Molki pisze...

Jest pyszne!

Kulinarne pyszności Molki pisze...

Zgadza się, a wygląda jak zwykła "literówka" w nazwie :)