Grillowana pierś z kaczki na mixie sałat


Składniki

  • 1 pierś z kaczki
  • 1/2 kostki rosołowej drobiowej
  • 50 ml czerwonego wina
  • sól do smaku
  • pieprz  do smaku
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  •  1/2 łyżeczki majeranku
  • szczypta imbiru
  • mix salat Family
  • pomidorki koktajlowe
  • sos balsamico cytrynowy
  • truskawki
  • kiełki rzodkiewki
Wykonanie
Przygotowanie marynaty
Do miseczki wlewamy wino, dodajemy rosołek drobiowy, przyprawy dokładnie mieszamy. Pierś z kaczki nacinamy wkładamy do marynaty pozostawiamy na noc w lodówce.
Na rozgrzany grill kładziemy pierś z kaczki pieczemy do zarumienia. następnie przekładamy do brytfanki podlewamy winem czerwonym i pieczemy około 15-20 minut w 180 stopniach.

Na talerzu układamy mix salat, pokrojoną pierś z kaczki, pomidorki, kiełki rzodkiewki, truskawki całość skrapiamy sosem blasamico cytrynowym.




 
Prześlij komentarz