Sałatka z grillowaną piersią drobiową

 
Składniki na dwie porcje

  • 30dag piersi z grilla 
  • mix sałat Active
  • pomidory koktajlowe
  • rzodkiewki
  • sezam czarny
  • kwiaty jadalne
  • szczypiorek
  • kiełki pora
Składniki marynaty
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 cytryna
  • 1/2 rosołku drobiowego 
  • 6 łyżek soku ananasowego
  • 6 łyżek ketchupu łagodnego
  • szczypta chilli Kamis


Wykonanie
Wycisnąć sok z cytryny wlać do miseczki, dodać pozostałe składniki wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Do tak przygotowanej marynaty władamy pierś z kurczaka/kaczki/perliczki, zostawiamy na dwie godziny w chłodnym miejscu. Pieczemy na rozgrzanym grillu do miękkości.
Do naczynia szklanego bądź miski wkładamy na przemian mix sałat, pomidorki koktajlowe, pokrojoną w plasterki rzodkiewkę, grillowaną pierś, pokrojoną w paski, czynność powtarzamy do wypełnienia naczynia, miseczki. Na wierzchu sałatki kładziemy kiełki pora, całość posypujemy czarnym sezamem, robimy dekoracje z kwiatków jadalnych i szczypiorku . Skrapiamy ziołowym winegret. 


Przepis bierze udział w Konkursie dla blogerów pt. "Inspiruje nas Fit&Easy"


  Sałatki przepisy Fit & Easy
Prześlij komentarz