Grillowane szaszłyki drobiowe, podawane na mixie sałat




składniki

  • 20dag piersi z kurczaka
  • 10dag boczku
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżeczka przyprawy do szaszłyków
  • 1/2 rosołu drobiowego Knorr
  • 1 łyżeczka majeranku
  • limonka
  • oliwa
  • mix salat Weekend
  • pomidory
  • kiełki
Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, następnie osuszamy kroimy na kawałki 2 cm x 2 cm. Do miseczki wlewamy dwie łyżki oliwy, sok z 1/4 limonki, przyprawę do szaszłyków, rosołek Drobiowy. Wszystko dokładnie mieszamy wkładamy pierś odstawiamy w chłodne miejsce.
Boczek kroimy na podobne kawałki jaki pierś, posypujemy solą, pieprzem i majerankiem pozostawiamy w chłodnym miejscu.
Cebulę kroimy na ósemki
Nadziewamy na patyczki na przemian, pieczemy na grillu dla zarumienia.
Na talerzu układamy mix sałat, pokrojone pomidory, kiełki, całość skrapiamy oliwą z oliwek, Na mixie układamy szaszłyki.


 
Prześlij komentarz