Truskawkowe ptasie mleczko


Składniki
  • 700g truskawek kaszubskich
  • 350 g  twarogu  śmietankowego
  • 70g cukru truskawkowego
  • 1/4 Śmietany  kremówki
  • 1/4 szklanki syropu truskawkowego 
  • 3 łyżki miodu 
  • cukier waniliowy 
  • 6 łyżek żelatyny
  • sok i skórka pomarańczy
  • 1 galaretka truskawkowa
Wykonanie
Truskawki umyłam usunęłam szypułki, 500g truskawek włożyłam do miski następnie zmiksowałam blenderem dołożyłam twaróg, cukier i syrop wszystko dokładnie wymieszałam. Do masy dodałam sok i skórkę pomarańczową oraz miód.A tak wspaniałe miody możecie kupić tu   Produkty dobrej jakości bardzo dobrze zabezpieczone szybko. Polecam ten sklep
Żelatynę rozpuściłam na małym ogniu w kilku łyżkach wody. Następnie dodałam do masy twarogowej razem z ubitą na sztywno śmietaną. Resztę truskawek  pokroiłam w plastry  i wrzuciłam do masy. Ptasie mleczko przełożyłam do wąskiej  prostokątnej foremki. Na ptasie mleczko wyłożyłam tężejącą galaretkę truskawkową foremkę następnie wstawiłam do lodówki.




Prześlij komentarz