Rolada kajmakowo--orzechowa

  Na naszym stole bardzo często goszczą rolady z różnymi nadzieniami. Roladę możemy przygotować bardzo szybko,na pewno zachwyci gości.Koszt  przygotowania rolady jest niezbyt wysoki.
Przepisów na ciasto na roladę jest bardzo dużo,ten jest rewelacyjny bardzo często z niego korzystam.
Przepis na ciasto znajdziecie tu.


Nadzienie możecie zrobić z kremu,śmietany, galaretki, musu, co tam przyjdzie Wam do głowy.
Składniki na krem 
  • 500 ml śmietany 30%
  • 2 śmietan fix 
  • 3 łyżki  masy kajmakowej
  • 3 łyżki orzechów tartych laskowych Back Mit 
  • dekoracje 
  • kajmak
  • orzechy tarte laskowe back Mit


Wykonanie 
Krem
Do miski wlewam śmietanę ubijam najwyższych obrotach, małymi porcjami  dodaję kajmak, na końcu dodaję orzechy tarte dokładnie mieszkam.

Na przestudzony blat biszkoptu rolady wykładam masę kajamowo-orzechową dokładnie zwijam. Wierzch rolady smaruję kajmakiem robię dekoracje z orzechów tartych laskowych
Prześlij komentarz