Rolada kajmakowo--orzechowa

  Na naszym stole bardzo często goszczą rolady z różnymi nadzieniami. Roladę możemy przygotować bardzo szybko,na pewno zachwyci gości.Koszt  przygotowania rolady jest niezbyt wysoki.
Przepisów na ciasto na roladę jest bardzo dużo,ten jest rewelacyjny bardzo często z niego korzystam.
Przepis na ciasto znajdziecie tu.


Nadzienie możecie zrobić z kremu,śmietany, galaretki, musu, co tam przyjdzie Wam do głowy.
Składniki na krem 
  • 500 ml śmietany 30%
  • 2 śmietan fix 
  • 3 łyżki  masy kajmakowej
  • 3 łyżki orzechów tartych laskowych Back Mit 
  • dekoracje 
  • kajmak
  • orzechy tarte laskowe back Mit


Wykonanie 
Krem
Do miski wlewam śmietanę ubijam najwyższych obrotach, małymi porcjami  dodaję kajmak, na końcu dodaję orzechy tarte dokładnie mieszkam.

Na przestudzony blat biszkoptu rolady wykładam masę kajamowo-orzechową dokładnie zwijam. Wierzch rolady smaruję kajmakiem robię dekoracje z orzechów tartych laskowych

7 komentarzy:

Mama Daj Jeść! pisze...

Rewelacyjnie się prezentuje.

Nashelly pisze...

Pycha! Uwielbiam kajmak i orzechy, mniam ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

Kulinarne pyszności Molki pisze...

Dziękuje pozdrawiam serdecznie:)

Kulinarne pyszności Molki pisze...

Dzięki pozdrawiam cieplutko:)

Kulinarne pyszności Molki pisze...

oj tak mega pyszne:)już się wybieram z wizytą do Ciebie:)

CO MI W DUSZY GRA pisze...

Bardzo lubię rolady,tylko u mnie jak przyjedzie rodzinka to jak na wyrwańskiej ulicy.Musiałabym upiec dwie-to połączenie kajmaku z orzechami super.Narobiłaś mi smaka,aż mi ślinka cieknie.
Pozdrawiam serdecznie!!!

Kulinarne pyszności Molki pisze...

Dziękuję za pozdrowienia. Rolada jest bardzo pyszna jedyną jej wadą jest ze znika zbyt szybko ze stołu:)Moim gościom wszystkie ciasta smakowały a było ich kilka. Numer jeden był sernik:) Pozdrawiam serdecznie :)