Chleb bezglutenowy z bananami

Pieczywo to temat rzeka, postaram się na blogu przybliżyć.Przygotowanych mam dla Was kilka przepisów na pyszne,chrupiące z różnymi dodatkami chlebki. Jako pierwszy wybrałam chleb bezglutenowy,ponieważ wiem jak poważny jest problem dla niektórych ludzi,jak trudno wydaje się przygotowanie chleba bezglutenowego,a zapewniam Was przepis jest bardzo prosty. Chlebek wyszedł bardzo smaczny,aromatyczny pyszny.Możemy do niego dodać różne dodatki które możemy jeść na diecie bezglutenowej.
składniki
  • chleb bezglutenowy
  • składniki
  • 1 szkl mąki ryżowej
  • 1/2 szkl mąki ziemniaczanej
  • 1/2 szklanki ryżu
  • 3 płaskie łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 1 1/2 szkl rozgniecionych bananów
  • 4 jajka 
  • 1/2 szkl cukru
  • 1/2 szkl oleju
  • 1 łyżeczka soli Kamis
  •  mleko sojowe
 Wykonanie
Do miski wkładamy suche składniki :mąkę ryżową,mąkę ziemniaczaną,ryż,proszek do pieczenia które dokładnie mieszamy.Do drugiej miski mokre składniki jajka,olej,rozgniecione banany, cukier
dokładnie mieszamy powoli dodajemy suche składniki dolewamy mleko sojowe by uzyskać gładkie ciastoPiekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blaszkę do chleba smarujemy olejem do
które wkładamy ciasto. Pieczemy około 60 minut.



Prześlij komentarz