poniedziałek, 24 lutego 2014

Dietetyczna pierś z kurczaka faszerowana z szynkowara

Wiosna przed nami,powoli przygotowujemy się do lata,warto do naszej diety wprowadzić dania mniej kaloryczne,delikatne.Dziś kolejna propozycja domowej wędlinki dietetycznej zdrowej bez polepszaczy.Idealna domowa wędlina dla osób będących na diecie, odchuchujących się.Pierś wyszła delikatna,dietetyczna bez tłuszczu.Genialna w smaku,pyszna,aromatyczna.

Składniki 
  • 60 dag piersi z kurczaka
  • 20 dag piersi mielonej z przepisu klik
  • 2 łyżki przyprawy sułtańskiej Tradismak
  • 1 łyżeczka czosnku staropolskiego 
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • sól, pieprz do smaku
wykonanie 
Pierś z kurczaka dokładnie myjemy,osuszamy i kroimy w plastry. Delikatnie je rozbijamy. Tak przygotowane kawałki posypujemy z każdej strony przyprawami. Doprawiamy je do smaku solą, pieprzem i odstawiamy w chłodne miejsce. Część piersi mielimy doprawiamy do smaku i dodajemy łyżeczkę żelatyny. Dokładnie wyrabiamy. Na kilka płatów piersi kładziemy mielone mięso i zwijamy w rulony. Na dno szynkowara wkładamy kawałki mięsa z piersi,posypujemy delikatnie żelatyną i następnie układamy rulony. Postępujemy tak do wypełnienia szynkowara, który zamykamy. Do garnka wlewamy wodę na dno władamy ściereczkę, zagotowujemy wkładamy szynkowar gotujemy pod przykryciem,kontrolując przy użyciu termometru. Wyjmujemy szynkowar z garnka, studzimy i pozostawiamy w chłodnym miejscu na noc. Rano wyjmujemy naszą szynkę drobiową. .Szynka jest bardzo zdrowa, dietetyczna, mega aromatyczna, pyszna, idealna dla osób odchudzających odchudzających się.
Prześlij komentarz