Zajączek z ciasta piaskowego test dekoratora Tupperware

Święta wielkanocne z każdym dniem coraz bliżej. Koszyki wielkanocne  koszyczki wielkanocne .migdałowe  baranki migdałowy baranek , znajdziecie na blogu. Teraz najwyższa pora na zajączki z ciasta piaskowego.
Dzięki uprzejmości firmy Tupperware .tupperware.  otrzymałam do przetestowania dekorator Finezja z 5 wymiennymi nakładkami do dekorowania potraw. Jest niezastąpiony w każdej kuchni.Mały ale bardzo przydatny gadżet dla osób, które lubią bawić się w kuchni w ozdabianie potraw,deserów i ciast. .Przygotowałam dzięki temu urządzeniu wiele dekoracji,ciast wykorzystując wszystkie końcówki załączone do zestawu. Dzięki temu dekorowanie było sprawne i szybkie.Jest doskonały do ozdabiania małych ciasteczek,pierniczków, babeczek, tortów,ciast,puree,jajek,ziemniaków Dekorator, ten uczyni pieczenie piękną sztuką dekoracji i wzbudzi zachwyt wśród naszych bliskich i znajomych..Dekorator został wykonany z bardzo dobrego materiału,który posłuży nam  przez wiele lat. Producent zadbał o wielkość dekoratora i uniwersalne końcówki,co w wielu sytuacjach ułatwia pracę Niezastąpiony podczas przygotowań do świąt,Dekorator można myć w zmywarce.Cieszę się ze dekorator znalazł się w mojej kuchni,polecam go również Wam


Składniki

  • 1   kostka  margaryny
  • 1  opakowanie cukru  waniliowego
  • 15 dag cukru
  • 15 dag mąki  pszennej
  • 15  mąki ziemniaczanej
  • 2 płaski łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 5 jajek
  • aromat waniliowy 

Ganache czekoladowe:
  • 300 g gorzkiej czekolady
  • 240 ml rzadkiej śmietany kremówki 30-36%
 Krem
  • 250 ml śmietany 36%
  • 1 łyżki cukru pudru Kupiec
  • 2  śmietan  fix Dr Oetkera
Wykonanie


  Oba rodzaje mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej przez sitko. Margarynę/masło zmiksuj z cukrem, cukrem waniliowym i aromatem.. Ciągle miksując dodawaj na przemian mąkę i jajka.Formę zajączek natłuść i oprósz mąką lub tartą bułką. Ciasto wylej do formy Piecz w temp.temperaturze 180 stopni przez 50 minut.
Ganache czekoladowe:
Śmietanę wlewamy do garnka i podgrzewamy wyłączając gaz tuż przed zagotowaniem. Posiekaną (połamaną, startą)czekoladę zalewamy gorącą śmietaną i delikatnie mieszamy. Nie możemy dopuścić do napowietrzenia mieszanki.Odstawiamy do wystudzenia
 Przygotowanie kremu
Do miski wlewamy śmietanę, którą  ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder wymieszany z  śmietan fix Na zimne ciasto wylewamy gemache czekoladowe,ostawiamy w chłodne miejsce,robimy dekoracje z kremu.

 
Prześlij komentarz